Futon

Futon

Denumirea ‘futon’ provine din limba japoneză și înseamnă o saltea care se poate strânge și depozita sub formă de sul. Este o saltea tradițională în cultura japoneză, realizată integral din bumbac rigid, care se așază direct pe podea.

Futoanele în stil occidental sunt inspirate de saltelele tradiționale japoneze, însă diferă de acestea prin mai multe caracteristici. Sunt, în general, plasate pe un cadru, o structură  care poate fi configurată în mai multe moduri, astfel încât să creeze un element de mobilier cu funcții multiple: pat, fotoliu și/sau canapea. De obicei, cadrul se pliază la mijloc iar futonul poate fi utilizat drept canapea sau se întinde complet și este folosit ca pat.

Futoanele occidentale sunt umplute in general cu bumbac pe un miez de spumă poliuretanică, într-o structură multistrat, fiind mai groase și mai confortabile decât saltelele originale japoneze. 

Toate futoanele produse de Karup urmează stilul occidental. Saltelele futon pentru canapelele noastre sunt umplute cu bumbac pe un nucleu de 4 sau 6 cm din spumă, însă oferim și o colecție de futoane speciale, cu umpluturi din latex cu miez din fibre de cocos.

stop-infections.net
treatmentforepilepsy.info